Home KRYESORE Itali, frikë nga një pandemi e tumoreve si pasojë e shtyrjes së...

Itali, frikë nga një pandemi e tumoreve si pasojë e shtyrjes së kontrolleve dhe trajtimeve për shkak të koronavirusit

Urgjenca e koronavirusit gjithashtu do të ketë ndikim në rreziqet e kancerit: “Ka vonuar të gjitha programet e kontrollit. Ato aktivitete që synojnë të zbulojnë tumoret në fillimin e tyre. Ndoshta, në muajt e ardhshëm, kur ato të rifillojnë, do të përballemi me një numër më të madh të rasteve të avancuara, më pak të shërueshme dhe më pak të kurueshme “, shpjegon Giuseppe Curigliano, drejtor i Divizionit të Barnave të Reja në IEO, Instituti Evropian i Onkologjisë në Milano dhe profesor i Onkologjisë Mjekësore në Universitet, intervistuar nga Corriere della Sera.

Curigliano do të jetë i vetmi italian që do të flasë në Asco – në kongresin vjetor të Shoqatës Amerikane të Onkologjisë Klinike në Cikago, më e rëndësishmja për kancerin dhe koronavirusit. “Të kesh një tumor paraqet një faktor rreziku që e bën infeksionin koronavirusit më serioz”, shpjegon Curigliano, duke përmendur studimet e kryera në lidhje me këtë temë dhe duke nënvizuar nevojën, për të ardhmen, për “një përmirësim të mjekësisë territoriale, familjet mjekët, siç i quajnë anglo-saksonët. Praktikuesit tanë të përgjithshëm, ata që duhet të zbulojnë shenjat e sëmundjes, i dërgojnë pacientët te specialisti, por pastaj i marrin përsëri kur duhet të ndjekin terapitë “./nacionale.info

Share: