Home KRYESORE Një OJQ Ndërkombëtare me bazë në Korenë e Jugut Advokon një Forum...

Një OJQ Ndërkombëtare me bazë në Korenë e Jugut Advokon një Forum për Dialogun e Paqes me palët e interesuara në Mianmar

Një OJQ ndërkombëtare me emrin HWPL, me seli në Korenë e Jugut dhe e lidhur me ECOSOC të OKB, lëshoi ​​një deklaratë duke shprehur shqetësim të thellë në lidhje me krizën e të drejtave të njeriut që rezultojne nga grushti i fundit ushtarak dhe protestat masive në Mianmar, duke bërë thirrje që bashkësia ndërkombëtare të bashkohet në përpjekjet për të mbështetur qasjen paqësore për të zgjidhur konfliktin aktual në vend.

Në “Deklaratën HWPL mbi Kriza e të Drejtave të Njeriut në Mianmar”, organizata njoftoi se aktorët globalë të globit me një zë janë të inkurajuar të shfaqin mbështetjen e tyre për zgjidhjen e konfliktit përmes kanalit të dialogut midis aktorëve ushtarakë dhe të shoqërisë civile.

Në deklaratë HWPL thote se qindra vdekje dhe plagosje u shkaktuan nga “përpjekjet e fundit të ushtrisë seMyanmar për të shtypur protestat jo të dhunshme” dhe thekson se “asnjë konflikt interesi nuk mund të justifikojë dhunën kundër civilëve dhe asnjë interes i asnjë grupi nuk mund të mbizotërojë mbi njerëzit jetën ”.

Ajo u kërkoi të gjitha palëve në Mianmar të “zgjidhin krizën përmes konsensusit bazuar në respekt dhe mirëkuptim të ndërsjellë” dhe “të përfshihen në dialog për të kërkuar një zgjidhje paqësore”.

Dhe më tej u kërkoi aktorëve globalë që “të lëshojnë deklarata duke u kërkuar autoriteteve dhe civilëve në Mianmar të ndjekin dialogun dhe të kërkojnë një zgjidhje paqësore në mënyrë që të rivendosë paqen në vend”.

Ne, njerëzit e Mianmarit jemi shumë të kënaqur me popullin Korean dhe HWPL, si një avokat i paqes, mbështet lëvizjen tonë të demokracisë dhe paqes. Aktualisht, ne po kërkojmë presion ndërkombëtar kundër regjimit ushtarak, në mënyrë që të ndalojmë brutalitetin e tyre kundër demonstruesve paqësorë, ”tha Kasauh Mon, CEO i Agjencisë së Lajmeve Mon në Mianmar.

Për pesë vitet e kaluara, kjo avokate ndërkombëtare e shoqërisë civile për ndërtimin e paqes e udhëhequr nga HWPL ka treguar mbështetje dhe iniciativa në nivelet kombëtare dhe ndërkombëtare. Organizata mblodhi mbi 730,000 letra të shkruara nga qytetarë në 176 vende për të bërë thirrje për zhvillimin e paqes në secilin vend, i cili bëri që udhëheqësit e qeverisë dhe shoqërisë të shprehin mbështetjen dhe angazhimin e tyre.

Share: