Home KRYESORE Zgjedhjet/ 65 vëzhgues të OSBE-së zbarkojnë javën e ardhshme në Shqipëri

Zgjedhjet/ 65 vëzhgues të OSBE-së zbarkojnë javën e ardhshme në Shqipëri

65 vëzhgues nga Asambleja Parlamentare e OSBE-së do të vendosen javën e ardhshme në Shqipëri për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.

Vëzhguesit e AP të OSBE-së do të punojnë ngushtë me kolegët nga Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut dhe Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës.

Shefi i Delegacionit të Azerbajxhanit, Azay Guliyev dhe Nënkryetari i PA-së së OSBE, do të shërbejë si Koordinator Special dhe drejtues i misionit vëzhgues afatshkurtër të OSBE-së, pas një emërimi nga Kryetari i Përgjithshëm i Zyrës, Ministri Suedez për Punë të Jashtme Ann Linde.

“Ne po presim me padurim të punojmë ngushtë me partnerët tanë të kahershëm, Zyrën e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut dhe Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe të japim kontributin tonë në shoqërimin e rrugës demokratike të Shqipërisë”, tha Guliyev. “Këto zgjedhje janë një mundësi e rëndësishme për Shqipërinë për të demonstruar angazhimin e saj për zhvillimin dhe reformimit demokratik”.

Presidenti Lord Peter Boëness ka emëruar Reinhold Lopatka-n, Kryetar i Komitetit të Përkohshëm Kundër Terrorizmit dhe Përfaqësues Special për Azinë Qendrore, për të udhëhequr delegacionin vëzhgues të OSBE-së.

“Unë jam shumë krenar kemi mundësinë të dërgojmë një numër të madh pavarësisht nga sfidat që rrjedhin nga pandemia. Unë do të doja të falënderoja të gjithë kolegët e mi vëzhgues për përkushtimin e tyre dhe gatishmërinë e tyre për t’iu përgjigjur ftesës së Shqipërisë për të vëzhguar këto zgjedhje të rëndësishme, “tha Lopatka.

“Vëzhguesit tanë do të ndjekin të gjitha udhëzimet përkatëse dhe do të marrin të gjitha masat paraprake për të siguruar sigurinë tonë, si dhe sigurinë e njerëzve që takojmë.”

Siç thuhet në deklaratë, vëzhguesit do t’i kushtojnë vëmendje të veçantë mjedisit të fushatës, kornizës ligjore, administrimit të zgjedhjeve, procedurave të ditës së zgjedhjeve dhe mbulimit nga media. Ata do të japin deklaratën paszgjedhore të gjetjeve dhe konkluzioneve paraprake në një konferencë shtypi në Tiranë në 26 Prill, e cila do të transmetojë drejtpërdrejt në uebsajtin e OSBE-PA, WWW.oscepa.org.

Share: