Home KRYESORE Alibeaj:Qëndrimi im ndaj Berishës s’ndryshon,nuk është pjesë e grupit parlamentar

Alibeaj:Qëndrimi im ndaj Berishës s’ndryshon,nuk është pjesë e grupit parlamentar

Edhe pse ka prezantuar një platformë bashkimi, Enkelejd Alibeaj thotë se ish-kryeministri Sali Berisha do të vijojë të qëndrojë i përjashtuar nga grupi parlamentar.

Alibeaj tha se bashkimi i PD bëhet nëpërmjet demokratëve në bazë dhe se mirëpret propozimet e deputetëve, por që Berisha të mos i bashkohet grupit.

“Nëse demokratët në bazë bashkohen të tjerët janë të tepër”, kështu tha kryetari i komanduar i PD Enkelejd Alibeaj në një konferencë për shtyp. Ai bëri të qartë qëndrimin e tij ndaj Berishës duke theksuar se ai është i përjashtuar nga grupi parlamentar i PD. Kjo platformë iu drejtohet bazës së demokratëve. Është qëndrim detyrim politik dhe moral i kujtdo në përfaqësim të tyre që tua bëjë atë shërbim atyre. Bashkimi është një vlerë që të gjithë demokratët e duan. Një votë e ndershme ku përfshihen të gjithë demokratët ku nuk përjashtohet askush besoj se nuk ka asnjë të sharë në aspektin moral. Nëse demokratët në bazë bashkohen gjithçka tjetër del e tepërt. Nëse më pyesni se ç’bëhet me procesin e ankimit. Unë e kam bërë të qartë që në momentin kur u dha ai vendim, në respekt të shtetit të së drejtës që kushdo që vlerëson se një vendim i tillë shkel ligjin. Deputetët kërkojnë bashkimin, ofrojnë modalitetin”, tha Alibeaj.

Pyetje: Ju thatë se në PD s’ka asnjë të tepërt, pse është i tepërt i Berishës? A mund të ndikojë në bashkim e demokratëve lënia e tij jashtë?

Alibeaj: E kam sqaruar tashmë është e ditur për këdo, për ta sqaruar edhe njëherë, Berisha nuk ka qenë pjesë e grupit parlamentar sipas rregullave statutore, kur legjislatura ka filluar dhe kur grupet parlamentare janë konstituar. Megjithatë unë e thashë për çdo propozim tjetër tej atij që gëzon mbështetjen e deputetëve, është për t’u diskutuar me frymë bashkëpunimi e gjithpërfshirje.

Pyetje: Berisha s’ju njeh si kryetar. Hapi i radhës?

Për të bashkuar demokratët duhet të shërbejmë bashkimin të demokratëve. Unë e kam bërë të qartë qëndrimin tim ndaj Berishës. Edhe Berisha qëndrimin  e tij ndaj meje./Opinion.al

Share: