Home Gjeo-Ekonomia Bordi vendos çmimet e reja: Sa do të shitet nafta, benzina e...

Bordi vendos çmimet e reja: Sa do të shitet nafta, benzina e gazi

Bordi i Transparencës ka njoftuar çmimet e reja të karburanteve në vendin tonë.

Në njoftim bëhet me dije se nafta do të shitet 235 Lekë/litër, benzina 211 Lekë/litër, ndërsa gazi 115 Lekë/litër.

Vendimi hyn në fuqi ditën e sotme, data 15 Prill 2022, në orën 18:00.

VENDIMI I BORDIT TË TRANSPARENCËS:

Bordi i Transparencës i mbledhur në datë 15 Prill 2022 vendosi çmimet e reja të shitjes së karburanteve me pakicë dhe shumicë për tregun vendas. Këto çmime reflektojnë ndryshimet që janë shfaqur në tregjet ndërkombëtare.

Nisur sa më sipër, bazuar në metodologjinë e ndërtimit të çmimeve sipas nenit 21/5 të Aktit Normativ, Bordi vendosi:

Miratimin e çmimit tavan të tregtimit me shumicë të produkteve për datën 15.04.2022 deri në mbledhjen e ardhshme të Bordit, si më poshtë:

223 Lekë/litri për gazoilin;

199 Lekë/litri për benzinën;

103 Lekë/litri për gazit të lëngshëm të naftës.

Miratimin e çmimit tavan të tregtimit me pakicë të produkteve për datën 15.04.2022 deri në mbledhjen e ardhshme të Bordit, si më poshtë:

235 Lekë/litri për gazoilin;

211 Lekë/litri për benzinën;

115 Lekë /litri për gazit të lëngshëm të naftës.*( çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën)./Opinion.al

Share: