Home I pakategorizuar Shqipëria e fillim shekullit 20 ishte një vend i ashpër dhe i...

Shqipëria e fillim shekullit 20 ishte një vend i ashpër dhe i bukur.

Marrë nga faqja në Facebook e deputetit të Qarkut Vlorë, Vullnet Sinaj

👉Shqipëria e fillimshekullit 20 ishte një vend i ashpër dhe i bukur. Vështirësitë e kaluara ndër breza dhe historia e saj e pasur, bëheshin shpeshherë objekt kurioziteti dhe ekspeditash nga vizitorë të huaj.

Këto fotografi 📷 në zonën e Vlorës janë shkrepur nga gjeologu austriak Ernst Nowack dhe janë publikuar nga gazetari i njohur Ilir Ikonomi.

Në shkrepjet e Nowack mund të shikoni Velçën, Koculin, Drashovicën, Bratajn, Gjormin, Dukatin, Tërbaçin, Amonicën, Sevasterin, Gumenicën, Mavrovën, etj. në vitet 1930-1932.

Pamjet piktoreske nuk mungojnë në asnjë fshat dhe mikpritja e njerëzve s’duhet të ketë munguar, përderisa miku i huaj vendosi të qëndrojë gjatë në Shqipëri.

Ditë të mbarë!