Home KRYESORE Pedagogët kërcënojnë me grevë urie, nëse qeveria nuk plotëson kërkesat

Pedagogët kërcënojnë me grevë urie, nëse qeveria nuk plotëson kërkesat

Pedagogët kanë kërcënuar qeverinë me grevë urie, nëse nuk i plotësohen kërkesat që kanë për rritjen e pagave.

Në një deklaratë, pedagogu tha se do të ishte e padëshirueshme të përdorej varianti i fundit si presion ndaj qeverisë.

“Do ishte hapi më i padëshirueshëm që të përdorim variantin më të fundit të reagimit atë të grevës së urisë apo ngujimit për të realizuar kërkesën e profesaratit. Është një nga variantet demokratike parashikuar në kushtetutën dhe ligjet e vendit po ashtu edhe në konventat ndërkombëtare, po si i tillë mund të përdoret për të ushtruar presionin e duhur mbi autoritet që ato ta kuptojnë situatën e arsimit të lartë është gjendje alarmi”.

Pedagogët e nisën vitin e ri akademik me protesta për kushte më të mira dhe rritje pagash, duke bojkotuar mësimin në universitetet publike.

Me një protestë pa afat, ata po vijojnë të bëjnë thirrje për plotësimin e kërkesave të tyre nga qeveria.

Bojkoti është mbështetur nga pjesa më e madhe e pedagogëve në fakultetet në Tiranë, por ka dhe nga ata që nuk janë bërë pjesë.

Pavarësisht se kanë kaluar disa javë që nga nisja e vitit të ri akademik, kryeminitri Edi Rama ka deklaruar se është në dorën e univeristeteve për rritjen e pagave për profesorët.

Rritja do të ishte me 15 %, ku vetëm 7 % do të mbulohet nga buxheti shtetit, ndërsa pjesa tjetër nga universitetet përkatëse.

Pavarësisht këtij vendimi, pedagogët nuk kanë rënë dakord dhe kanë vijuar protestat.

Top Channel

Share: