Home Gjeo-Ekonomia Restoranti më i vjetër në botë mbush 298 vjeç

Restoranti më i vjetër në botë mbush 298 vjeç

Ekziston një restorant që këtë vit feston 298 vjet aktivitet dhe është restoranti më i vjetër në botë ende në funksion, siç konfirmohet nga Rekordet Botërore Guinness. Sobrino de Botin është një restorant në Madrid, i themeluar në 1725 nga Cándido Remis.

Rekordet Botërore Guinness e njohin Sobrino de Botin si restorantin më të vjetër në botë. Restoranti është i famshëm për historinë e tij dhe atmosferën komode, me mure të mbuluara me fotografi dhe kujtime që datojnë shekuj më parë.

Kuzhina e restorantit është e famshme për specialitetet e saj të mishit të derrit të pjekur në skarë, duke përfshirë edhe cochinillo asado (derr i pjekur). Sobrino de Botin drejtohet nga brezi i katërt i familjes González, trashëgimtar i familjes.

Restoranti ruan ende furrën origjinale me dru. Shumë shkrimtarë të famshëm kanë shkruar për Sobrino de Botin: Galdós (Fortunata y Jacinta, Misericordia), Hemingway (Fiesta), Graham Greene (Monseñor Quijote), Gómez de la Serna (Greguerías) ose, aktualisht, María Dueñas ( El tiempo entre costuras).

360grade.al

Share: