Home Gjeo-Ekonomia Zyrtare/ Aprovohet nisja e hetimeve ndaj komisionerit të BE-së, Oliver Várhelyi

Zyrtare/ Aprovohet nisja e hetimeve ndaj komisionerit të BE-së, Oliver Várhelyi

Parlamenti Evropian ka miratuar zyrtarisht kërkesën për hetim ndaj Komisionerit Oliver Várhelyi, rreth rolit të tij në Ballkanin Perëndimor.

Parlamenti Evropian ka miratuar kërkesën e eurodeputëve me 357 vota pro, 180 kundër dhe 95 abstenime për të hetuar komisionerin për favorizimin e Serbisë gjatë negociatave të zgjerimit të organizatës.

Një nga rolet kryesore sipas tyre është që  të mbrojë integritetin territorial të Bosnjë dhe Hercegovinës, të promovojë demokracinë në Serbi dhe të sigurojë paqen dhe stabilitetin në Mal të Zi dhe Kosovë dhe jo të bëjë të kundërtën.

Një nga argumentet e eurodeputetëve është se komisioneri Várhelyi vazhdimisht relativizon sulmet e presidentit serb Aleksandar Vuçiç ndaj demokracisë dhe mbështet veprimet e Milorad Dodik.

Komisionieri i zgjerimit Varhelyi konsiderohet si njeriu i Orbanit në Bruksel dhe është kritikuar edhe më parë për sjellje miqësore dhe të butë ndaj autokratëve të Ballkanit, sidomos presidentit serb, Aleksander Vuçiç./opinion.al

Share: