Home KRYESORE SI MUNDET TË BASHKOHET OPOZITA!

SI MUNDET TË BASHKOHET OPOZITA!

Nga Erion Nikolli

Disfata në zgjedhjet e fundit lokale, e ardhur nga disa faktor. Len hapesire për të reflektuar, se një nder faktoret ishte edhe përçarja e PD, si ndër Partitë më e madhja në Opozitë. Duke pasur një Lidershipë të lodhur dhe të konsumuar nga Koha, e ka mision të pamundur ta sjell ë Opoziten në Pushtet. Pjesmarrja e dobët në zgjedhje tregon se Berisha ka influence tek Strukturat e PD por jo në masen e madhë te elektoratit. Kjo vjen nga që Jane konsumuar shumë gjatë Qeverisjes së mëparahme.

Edhe Lulzim Basha ndoshta fitojë simpatin e Perendimit, por jo të Demokrateve. Pabesia që i bëri Liderit Berisha, e zhvlersojë si Burrë. Prandaj në opinionin e çdo Demokrati u vlersua si Bushtra e Rames.Rikthimi i tijë ështe nonsencë. Ai ka humbur vlerat si Politikanë, ështe thjeshtë një Marionet i Ramës.

Edhe krijimi i një këshilli kombtarë me figura të djegura Politike nuk ështe zgjidhe. Ka ardhur koha që PD ka dy Rrugë 1. Të ngelet në rolin e një Shpk

Të rihapet dhe të organizohet në mbarë kombin.
Normal që pika e dyte do jet zgjidhje!
Si mund të realizohet një Rihapje dhe Bashkim.
Në kët pikë duhet një konces i Liderit Berisha. Ai duhet të mbaje të fort Strukturat e PD. Për kët ai duhet të shpallet nga PD si Senator i Përjetshem
Keshtu që ai do jet i paprekur nga gjithë ata që do mundohen ta perndjekin familjarisht.

Hapi i parë do jetë Një Thirrje për Bashkim drejtuar çdo Demokrati dhe jo Demokrati që e don Shpirterisht ShqipërinDemokratike. Që kanë mendim ndryshe me të majten.

Organizimi i një mbledhje Soleme, ku të marrin pjesë përfaqësues nga Diaspora, Dipllomat të huaj, student, Profesora, Bisnesmen,Sindikalista, me stresat e Shoqerise.

Aty do ket fjalime nga çdo individ i mençur që ka ide, dhe plane për ndertimin e një Shteti të pranushem
Për shumicen. Mbledhja Soleme duhet të zgjase një jave. Gjatë kesaj kohe duhe të dalin Intelektual me të spikatur për të krijuar një Senat prej 100 veta.

Pasi të jet zgjedhur Senati prej 100 antarë, bëhet betimi solem ndaj PD dhe kombit Shqiptarë. Pregaditen 5 kandidatet për të garuar per kreun e PD. Caktohet dita e gares per kreun e PD, dhe zgjat një muajë. Ku çdo kandidaat shpalos programin, dhe njihet me elektoratin në gjithë vendin.

Kushë merr më shumë vota në mbare vendin. Ai do jet lideri më i fuqishem i Opozites, por edhe Kryeministri i ardhshem i Shqiperise.

Unë kam arashikuar shumë gjera para se të ndodhin. Në ket rast garancia ime ështe 100%
Normaal që disa mosbesues e skeptikë, do thonë që nuk ështe e lehtë, të thyesh një Sistem i tëri i korruptuar me makineri të fuqishem manipulimi!

Pergjigjia ime do ishte se ne i ngritem, por edhe ne i rrëzojmë. Normal Lideri i ri i sa po zgjedhur do ket më shumë Popullaritet. Ai do ngrije të gjithë popullin në protesta masive, madje dhe të dhunshme, që tju tregoje nderkombtareve, se Qeverin e zgjedhim vet dhe jo ju. Ju e vut re se Çfare ndondhi ne Kosovë:

Nderkombtaret organizuan zgjedhjet ne zona me popullsi Serbe. Serbet refuzuan pjesmarrjen e tyre ne votime. Vetem 3% e popullsise votuan, dhe Nderkombtaret njohen zgjedhjet, se kujtuan se janë në Shqipëri! Dhe ja pasojat. Prandaj Demokrat bashkohemi dhe zgjedhim një Lider të ri dhe shkojmë drejtë fitores!…

Share: