Home KRYESORE Pa e ndalur agresionin neofashist serb mbi Kosoven nuk zgjidhet ceshtja ne...

Pa e ndalur agresionin neofashist serb mbi Kosoven nuk zgjidhet ceshtja ne veri te saj

Nga Muhamet Kelmendi

Zgjedhjet e jashtezakonshme ne kater komunat e veriut te Kosoves nuk e zgjidhin ceshtjen ne veri.
Ato vetem do te forecojne juridikisht pushtetin neofashist serb ne veri te Kosoves.

Qe zgjedhjet te zgjidhin ceshtjen jane disa pune shume te rendedishme qe duhet domosdo te kryhen.
Kur e theme kete mendoj:

 1. Te denohet invazioni politik, ushtrak dhe acresiv serb mbi keto kater komuna, nepermjet te cilave po synohet nga Serbia te ndahen kater komunat nga Kosova dhe te aneksohen nga shteti serb.
 2. Pranimin de-fakto dhe de- jure te marreveshjes se UE-se midis Kosoves dhe Serbise, se bashku me aneksin e Ohrit.
 3. Njohjen reciproke te shtetit.
 4. Kapjen dhe denimin e krimineleve ruso-serb ne veri.

  Ne munges te mos zgjidhjes se ketyre ceshtjeve, zgjedhiet ne veri te Kosoves vetem e forcojne pushtetin neofashist serb dhe gjendja nuk qetesohet.

  Me elementet kriminalo-terrorist ge Listes serbe dhe kriminelet fashish ne veri de-fakto pushtohet ky terriror dhe Republika gjindet buze likuidimit de-jure te shtetit.

  Ne kushtet aktuale zgjedhjet jane tejet te rrezikshme. Kerkohen masa konkrete per te sheruar gjendjen qe te mbahen zgjedhjet e jashtezakonsheme.

  Rruga e vetme eshte tash per tash shkaterrimi i bandave neofashiste dhe ceknike serbe ne veri. Me keto banda nuk ka zgjedhje.

  Bandat neofashist i duan kater komunat te aneksuara nen serbi. E Kosova kete kursesi nuk mund te pranon. Kjo, per faktin se keshtu shkaterrohet perfundimisht Republika.
  Kete e done Serbia.

  Ketej lypset presion nga UE, qendrat evropiane dhe USA mbi Serbine per te patur paqe edhe ne veri dhe ne tere rajon.

  Me shtetin neofashist serb paqe ne kete rajon nuk ka. Serbia kerkohet te disiplinohet, qofte edhe ushtarakisht.
Share: