Home Gjeo-Ekonomia Orban: Nuk është e lehtë të jesh i krishterë në Europë

Orban: Nuk është e lehtë të jesh i krishterë në Europë

Hungarian Prime Minister Viktor Orban gestures as he addresses an annual press conference in Budapest on December 21, 2022, prior to the government's last meeting of the year 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Gjatë një vizite zyrtare në Gjeorgji dhe bisedimeve me homologun e tij gjeorgjian Irakli Garibashvili në Tbilisi, kryeministri hungarez Viktor Orbán, duke folur për pengesat me të cilat përballen të krishterët në Europë, tha se “nuk është e lehtë të jesh i krishterë në Europë”.

Feja ishte një temë e madhe gjatë vizitës së kryeministrit hungarez në Gjeorgji dhe dy kryeministrat së bashku me bashkëshortet e tyre vizituan një manastir ortodoks dhe vlerësuan mbështetjen e tyre ndaj vlerave të krishtera.

“Nuk është e lehtë të jesh i krishterë dhe të drejtosh një qeveri të krishterë në Europë,” tha Orban dhe shprehu shqetësimin se traditat e krishtera janë “të dënuara” nëse nuk mbrohen.

360grade.al

Share: