Home KRYESORE “Magjistari i shijes”, çokollata japoneze pushton Belgjikën

“Magjistari i shijes”, çokollata japoneze pushton Belgjikën

Kur Yasushi Sasaki u transferua nga Japonia në Belgjikë në moshën 19-vjeçare, nuk fliste asnjë fjalë frëngjisht dhe nuk e dinte se çfarë do të bënte me jetën e tij.

Por, muajin e kaluar, në moshën 52-vjeçare, ai u emërua përgatitësi i vitit i çokollatës në Bruksel nga guida prestigjioze e ushqimit Gault&Millau, një triumf jo i vogël në një vend që e konsideron veten atdheun e çokollatës.

I cilësuar si “magjistar i shijes”, Sasaki kryen eksperimentet e tij në një punëtori të vogël prapa dyqanit të tij.

“Që nga momenti që e zgjodha si profesion, çokollata u bë gjithë jeta ime, Është një hobi, një punë, një kënaqësi”, rrëfen ai.

Me origjinë nga Nara, afër qytetit të Osakës, Sasaki merr frymëzim nga vendlindja e tij, por jo të gjitha shijet japoneze përshtaten.

“Çaji jeshil është shumë i fortë dhe kombinohet më së mirë, edhe qitro”, shpjegon Sasaki, që zgjedh furnitorët e tij me kujdes. Për shembull, çaji jeshil vjen nga Kioto, ku ai porosit drejtpërdrejt nga një kushëri që punon në këtë sektor Me rritjen e çmimeve të kakaos, ai është i kujdesshëm për të kontrolluar kostot.

Sot, Sasaki eksporton krijimet e tij përsëri në vendin e tij, ku shitjet arritën kulmin rreth ditës së Shën Valentinit.

Top Channel

Share: