Home 2016 April 21

Daily Archives: 21 April, 2016

NJOHJA PËR RELIGJIONET S’KA TË BËJË ME BESIMIN FETAR

Nga Fadil Maloku Nevoja për një epistemologji sociale të religjioneve monoteiste nëpër shkolla publike, sot në botën postmoderne, s’duhet të mbetet më një cilësim paragjykues...

Me Kadarenë

Nga Jetona Kocibelli Do të doja ta njihja Kadarenë, përtej asaj që një pjesë e madhe e konsiderojnë idhull. Sigurisht që e dua Shkrimtarin, e...

Natën hana

Nga Mrike Rafuna Natën hana nuk ndriçon prej që ike ti ma asgja nuk mē gëzon se afer stë kam ty duke prit ditet kalojnē pritje në pafundësi do...

Projekt ligj i ri per emigrantet ne Greqi

Një  projektligj i ri lidhur me politikat emigratore pritet të kalojë në fund të muajit Prill në Parlamentin e Greqisë. Sipas Federatës së Shoqatave të Emigrantëve...

Bandat qellojne me kallashnikov policine

Selia e stacionit të karabinierëve në Napoli të Italisë është sulmuar me breshëri kallashnikovi nga anëtarët e një bande vendase. Kjo ngjarje është raportuar...

Mbretëresha Elisabetta celebron 90 vite ne Fron

Mbretëresha Elisabetta II buzagaz, shfaqet e rrethuar nga tre trashëgimtarët e fronit: princi Charles. William dhe përfaqësuesi më i vogël i mbretërisë, George, ne...

Baba Mondi do të takojë në maj Papa Franceksun

Kryegjyshi Botëror i Bektashijve, Baba Mondi pritet të takojë në muajin maj Papa Franceksun. Mësohet se takimi në audiencë do të mbahet më 11...

Donald Trump ja doli ne New York

Donald Trump kishte nevojë për një fitore të madhe në mënyrë që të rikapte ritmin dhe shteti prej nga ai vjen, Nju Jorku, i...