Home KRYESORE KORRUPSIONI NE SHENDETESI – NGA BLUZAT E BARDHA APO QEVERIA?

KORRUPSIONI NE SHENDETESI – NGA BLUZAT E BARDHA APO QEVERIA?

Nga Albana Vokshi

Sot Isha e ftuar ne Tavolinën e Rrumbullakët “Shërbimet shëndetësore-një studim pilot mbi perceptimin publik”, organizuar nga Qendra Kombetare per Sherbime Komunitare.

Ne kete tryeze u diskutuan gjetjet dhe rekomandimet e studimit “Korrupsioni ne Shendetesi ne Shqiperi”dhe ne fjalen time, falenderova ato shoqata jo qeveritare, ato pak media dhe institucione te pavarura qe pavaresisht presioneve qeveritare nuk kane heshtur dhe reshtur se denoncuari korrupsionin aq te perhapur sidomos ne Shendetesi.

Studimi (ne 500 qytetare dhe 8 qendra Shendetesore ne Tirane) ish fokusuar ne nivelin e korrupsionit nder mjeke dhe infermiere…

Sigurisht qe cdo lloj Korrupsioni duhet luftuar…por korrupsioni ne keto nivele eshte shume larg korrupsionit galopant qe ka pushtuar shendetesine per shkak te politikberjes…Duke ju mohuar keshtu qytetareve shqiptare nje te drejte kushtetuese…

Duke shprehur shqetesimet e mia si deputete por me se shumti si qytetare per mungesen e barnave dhe sherbimeve Shendetesore si ne qendrat Shendetesore ashtu edhe ne cdo spital, nderkohe qe qindra milione euro shkojne per koncesionet abuzive… ftova shoqerine civile e te ftuarit e tjere te benin nje hulumtim e studim te detajuar dhe thelluar te shkaqeve kryesore te korrupsioni ne shendetesi.

Te gjithe duhet te mbrojme bluzat e bardha nga dhuna qe prodhon korrupsioni duke mossiguruar sherbimin e duhur mjekesor, si dhe te mbrojme pacientet ne te drejtat e tyre kushtetuese.

Le te behemi te gjithe bashke nje beteje frontale kunder korrupsionit ne shendetesi.

Vjedhja e fondeve per shendetin e popullates eshte krimi shteteror i shekullit!!

Share: