Home KRYESORE My beautifull Albania!

My beautifull Albania!

Nga Prof. Dr. Lisen Bashkurti

Mbas zhurmes se Tiranes se mbipopulluar;
Mbas pluhurit dhe mbeturinave te kudondodhura ne kryeqytetin tone;

Mbas rrumujes se qarkullimit kaotik rrugor;
Mbas rremetit te grindjeve, zenieve e vjedhjeve;
Mbas kakofonise se bareve me tallavs te cmendura;

Mbas parlamentit te gladiatoreve te paepur per jo pune publike;

Mbas ekraneve te plasaritur nga lajme tragjiko-komike;

Mbas radiove qe na ndjekin pas kudo me muzike tersndjellese;

Mbas faqeve te gazetave qe na shqyejne syte me fytyra kriminelesh;

Mbas pleqsh qe flasin me vete duke numruar kacillet ne xhep;

Mbas amvisave qe u gezohen dy domateve e tre specave per gatim;

Mbas intelektualeve enderrprishur nga mbijetesa me injorancen;

Mbas te rinjve qe ngrihen e bien me endrren e largimit diku tehu…;

Mbas ulurimave te femijeve qe lindin e rriten pa shijuar moshen e vet;

Mbas gjithckaje shijekeqe te lene pas ne Tiranen tone te dashur e te mjere kujtojme vargjendriturat e Naimit….sa aktuale..

“Mendje merr fushat dhe malet, larg-larg nga qyteti;  nga brenga nga thashethemet, nga rremuja, nga rremeti”

E vijme ketu ne Ksamil..
Mes ajrit te lehte
Mes detit te kristalte,
Mes pishave plot ere,
Mes njerezve te qete,
Mes mes qiellit e tokes,
Mes endrres e reales,
Mes te djeshmes e te nesermes,
Mes te mtekullueshmes..

MY BEAUTIFULL ALBANIA!

Share: