Home KRYESORE Sërisht varre nga kamikazet në ballkan…

Sërisht varre nga kamikazet në ballkan…

Nga Ylli Dylgjeri

I pari, ndodhi javën e kaluar në aeroportin ‘Ataturk’
të Stambollit nga 4 kamikaze .., ku u hapen 40 varre dhe mbeten dhjetra të plagosur.

I dyti, shpërtheu në Shqipëri mbi varrin e heroit kombëtar Skënderbeut nga “Historianin” turk Talha Uğurluel që sulmoi heroin kombëtar të Shqipërisë, gjatë një turi në vendvarimin e tij në Lezhë.

Përkthimi në shqip i fjalëve të tij është ky, nëse i referohesh shtypit:

“Skënderbeu nuk bëri luftë, por plaçkitje, terror mbi gra, fëmijë dhe pleq të pambrojtur. Ai ishte sikurse është sot PKK. Shqiptarët këtej e tutje duhet të zgjedhin sesi të jetojnë, si Mehmet Akif Ersoy shqiptar, por besnik i Osmaneve, apo si Skënderbeu tradhtar”.

S’ka nevoje për koment.

Të dy shperthimet jane për tu dënuar.

I pari nga drejtesia, i dyti nga historia.

Share: