Home KRYESORE Sarkazma e gazetarit Tomorri: Shtet dado dhe gjobash…

Sarkazma e gazetarit Tomorri: Shtet dado dhe gjobash…

Nga Klodian Tomorri

Shteti dado

Meqe edhe seksi mund te rezultoje i rrezikshem per shendetin e njeriut, pas gjobave per rripin e sigurimit, me te njejtin argument, ate te sigurise, Parlamenti yne do kaloje nje ligj, i cili gjobit me 100 euro kedo qe kapet duke bere seks.

Keshtu me radhe. Gjobe kush ha mish se i rritet kolesteroli. Gjobe kush pi alkool se mund te semuret. Gjobe kush rri naten jashte se mund te vritet.

Ky eshte shteti dado. Inkrementalizmi i leshit ose paternalizmi i qeverise. Shyqyr qe kemi qeverine qe na mbron nga gabimet tona. Ky eshte majtizmi diktatoruc.

#OrdinerateRripit

Share: