Home KRYESORE Irena Papas: Jam shqiptare dhe Peloponezi ka plot shqiptarë (VIDEO)

Irena Papas: Jam shqiptare dhe Peloponezi ka plot shqiptarë (VIDEO)

Dy aktorët e mëdhenj të filmit  “Odisea” ose aventurat e Uliksit, janë shqiptarë.

Natyrisht që i madhi Bekim Fehmiu dihej, por një deklarate më se e sinqertë dhe plot dashuri për kombësinë e saj është ajo e aktores te famshme Irena Papas, Penelopa mbretëresha e Itakës.

Irena: “I ngjaj sime mëje. Nëna ime, është esmere si unë. Ajo vjen nga Epiri, ndërsa im atë vinte sipas gjasave nga Shqipëria. Ndoshta jam Shqiptare, ose gjysmë Shqiptare. Peleponezi është përplot me Shqiptarë. Edhe nëna ime, që tashmë është 73 vjeçe, mësonte greqishten. Por tashmë është edhe një shkrimtare, shkruan përralla shumë të bukura.

En – Albanians gave Greek light. Irena Papa of Albanian origin and says Arvanites are Albanians

Irena: “I am like my mother. My mother, as I was dark complexion. It comes from the mainland, while my father was most likely from Albania. Perhaps I am Albanian, half or Albanian. Peloponnese is full of Albanians. Even my mother, who is now 73 years old, taught Greek. But now is also a writer, he wrote many beautiful stories

Titulli: Le regine del cinema ( Mbretëreshat e kinemas)
Autori: Costanzo Costantini

Image result for Papas dhe fehmiu

Image result for Papas dhe fehmiu

Image result for Papas dhe fehmiu

Image result for Papas dhe fehmiu

Media

Share: