Home KRYESORE Ja personi i parë në botë që shërohet nga SIDA

Ja personi i parë në botë që shërohet nga SIDA

Një 44-vjeçar britanik mund të jetë personi i parë në botë që shërohet nga HIV-AIDS.Testet treguan se virusi nuk gjendej më në gjakun e njeriut të prekur nga SIDA, pasi u trajtua me një terapi të re të krijuar nga kërkimet për të zhdukur virusin.Studiuesit paralajmëruan se është shumë herët për të treguar nëse trajtimi ka funksionuar me të vërtetë, por tha se njeriu, një punonjës social, kishte bërë “përparim të jashtëzakonshëm”.

Pacienti ishte i pari prej 50 personave që përfundoi një sfidë të trajtimit, i cili nisi me një sulm të dyfishtë ndaj virusit “goditje dhe vrasje”.Terapia e re është unike, pasi gjurmon dhe shkatërron HIV-in në çdo pjesë të trupit, duke përfshirë qelizat e fjetura që i shmangen trajtimeve aktuale“Kjo është një nga përpjekjet e para serioze për një kurë të plotë kundër HIV-it”, tha Mark Samuels i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë të Britanisë për “The Sunday Times”.“Kjo është një sfidë e madhe dhe është ende në ditët e para, por përparimi ka qenë i dallueshëm”, tha ai.

Mashkulli, i cili nuk është identifikuar, tha se ai mori pjesë në studim për të ndihmuar të tjerët me sëmundjen.Rreth 36.7 milionë njerëz jetojnë me HIV në mbarë botën./360grade.al/

Share: