Home KRYESORE Shënim në fund të faqes… Nga Zuzanna Ginczanka

Shënim në fund të faqes… Nga Zuzanna Ginczanka

Përktheu  Elona Caslli

Pluhur nuk jam
dhe pluhur
nuk bëhem.
Nuk zbrita nga qielli
dhe në qiell
nuk ngjitem.
Jam vetë qielli
si tavani prej xhami.
Jam vetë toka
si terreni pjellor.
Nuk jam arratisur nga asnjë vend
dhe askund nuk do të  kthehem.
Përveç vetes, largësi tjetër nuk njoh.
Në mushkërinë e fryrë të erës
dhe në gëlqerizimin e shkëmbinjve
vetveten të shpërndarë
më duhet ta rigjej.

Share: