Home KRYESORE Ceremonia e Shpalljes së ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqes nga Grate’, në IWPG...

Ceremonia e Shpalljes së ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqes nga Grate’, në IWPG KOREA e JUGUT

  • Krijimi i ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqes nga Grate’ … Ceremonia e Proklamimit realizuar në 32 vende në mbarë botën
  • Deklarate Mbështetje dhe Urdhërimi i DPCW’ për ‘Ditën Ndërkombëtare të Paqes nga Grate’ në Cheonan, Republika e Koresë

Grupi Ndërkombëtar i Gruas për Paqe do të mbajë një Ceremonie të Shpalljes së ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqes së Grave’ para SALLËS SË PAVARËSISË SË KOREA e JUGUT, Cheonan.

IWPG ka propozuar krijimin e ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqes së Grave’ në synimin për të arritur ndërprerjen e luftës dhe paqen botërore duke bashkuar 3.7 miliardë gra në dimension global. Ceremonia e Proklamimit vendos vendin në të gjithë botën me 100 degë dhe 280 organizata anëtare në të gjithë botën.

Ceremonia u zhvillua më 26 prill në Republikën e Koresë, pasuar nga Shtetet e Bashkuara, Kina, Indonezia, Australia, Tajlanda, Mbretëria e Bashkuar, Afrika e Jugut, Kamboxhia, Republika Demokratike e Kongos, Japonia, Maqedonia, Mongolia, Zambia, Holanda, Gjeorgjia, Tunizia , Maroku, Cote D’Ivoire, Algjeria, Britania e Madhe, Zelanda e Re, India, Sierra Leone, Sri Lanka, Myanmar, Timori Lindor, Etiopia, Armenia, Tanzania dhe Kazakistani. Gjithsej rreth 32 vende ju bashkuan gjeresisht kësaj ngjarje pozitive.

Selia e IWPG mbajti ceremoninë e shpalljes për “Ditën Ndërkombëtare të Paqes së Grave” në Pallatin e Pavarësisë së Koresë Jugut dhe lexoi ‘Letrat e Paqes të Shkruara me Dorë’ për të mbështetur dhe nxitur ‘Deklaratën e Paqes dhe Ndalimin e Luftës’ (DPCW), e themeluar nga organizata për bashkëpunim paqësor HWPL (Lufta Qiellore për Rivitalizimin e Paqes Botërore të Dritës) në vitin 2016.

Kryetarja e IWPG, Hyun-Sook Yoon, tha: “Do të punojmë me gratë e fshatit global për të mbështetur dhe nxitur DPCW, përgjigjen e vetme për paqen botërore. Nga kjo ditë e tutje, ajo do të përkujtohet gjerësisht me gratë në mbarë botën “.

Në Ceremoninë e Shpalljes së IWPG, shumë njerëz do të marrin pjesë. IWPG do të krijojë një rrjet paqeje për gratë nëpërmjet Ceremonisë së Proklamimit dhe do të kryejë fushatën ‘Letra me Shkrim të Shkruar’ për të nxitur DPCW.

Gjithashtu, IWPG planifikon të vazhdojë me programe të tilla si edukimi i paqes së grave dhe projektet për promovimin e kulturës së paqes.

IWPG njihet si një OJQ globale e paqes e regjistruar nën UN DGC dhe ECOSOC të OKB, i cili punon me 3.7 miliardë gra anembanë botës. IWPG është duke angazhuar aktivitete të paqes aktive me një vizion për të mbrojtur jetën e çmuar nga reziku i luftrave dhe për të lënë një trashëgimi të botës paqësore në brezin e ardhshëm.

Share: