Home KRYESORE Rama paralajmëron reformë: Sharlatanë që shfaqen si sizmologë…

Rama paralajmëron reformë: Sharlatanë që shfaqen si sizmologë…

Kryeministri Edi Rama ka shkuar ditën e sotme në Kuvend, ku ai u është përgjigjur dhe akuzave të deputetëve të opozitës së re në lidhje me buxhetin dhe masave të marra pas goditjes së tërmetit tragjik të 26 nëntorit.

Ndërkohë, Rama duke iu referuar shembullit të SHBA-së paralajmëroi ndryshime ligjore që në rastet e fatkeqësive natyrore siç tha ai te mos ketë “sharlatanë që bëjnë sizmolgun e prokurorin”.

“Dëgjova që flitej për Japoni e OECD e për…në fakt meqë jemi në një situatë të jashtëzakonshme dua të ndaj me ju nevojnë që në kuadrin e adresimit të problemeve të konstatuara, të marrim edhe shembullin e Japonisë, Amerikës, Izraelit që kur ndodhin fatkeqësi të këtyre përmasave jua mbuyllin gojën të gjithë atyre që s’kanë ç’a thonë, jua mbyllin me ligj e nuk u jepet mundësia lloj lloj të corodisin e dëshpërojnë miletin. Besoj se kjo do jetë, një nga gjërat që do adresojmë në reformën e përgjithshme ligjore në rastet e fatkeqësive të mëdha natyrore se nuk është e mundur që përvec halleve të mëdha populli të ketë edhe këtë hall të madh që me ditë e me netë bombardohet nga sharlatanë që shfaqen si sizmologë, inxhinierë, konstruktore e prokurorë. Degjova ketu qe Ralfi kërkonte matrapik dhe ishte shumë i shqetësuar që në vrapin e tij për ti ardhur në ndihmnë njerëzve s’kishte parë matrapik, nuk përdoret Ralf në rrënojat ku ka ende jetë. Dëgjova zonjën tjetër që fliste për buxhetin e se kishte lexuar fare e fliste për makina luksi ndërkohë që në këtë buxhet janë hequr të gjitha shpenzimet për makina e vitrina e cdo nevojë tjetër të kësaj natyre, ska as mobilime asgjë, të gjitha fondet i kalojnë fondit të ndërtimit. E mirëkuptoj që tërmeti ka bërë të vetën edhe mbi ju dhe mbi familjet tuaja”,-tha Rama./ Opinion.al

Share: