Home Approccio Italo Albanese Ambasadori 🇼đŸ‡č Bucci: “Italia ka qenĂ«, Ă«shtĂ« e do tĂ« jetĂ«, gjithmonĂ«,...

Ambasadori 🇼đŸ‡č Bucci: “Italia ka qenĂ«, Ă«shtĂ« e do tĂ« jetĂ«, gjithmonĂ«, njĂ« shtĂ«pi e dytĂ« pĂ«r shtetasit shqiptarĂ«.

2 korrik 1990: burra, gra e fëmijë shqiptarë u strehuan në Ambasadat e pranishme në Tiranë duke kërkuar azil. Pavarësisht përplasjeve midis popullit dhe policisë së regjimit, kjo ditë e 30 viteve më parë kujtohet nga shumë shqiptarë si një ditë shprese e shpëtimi.

Ambasadori 🇼đŸ‡č Bucci: “Italia ka qenĂ«, Ă«shtĂ« e do tĂ« jetĂ«, gjithmonĂ«, njĂ« shtĂ«pi e dytĂ« pĂ«r shtetasit shqiptarĂ«. Tani, si edhe atĂ«herĂ«, ndiejmĂ« nevojĂ«n pĂ«r t’i qĂ«ndruar pranĂ« popullit shqiptar”!
———

2 luglio 1990: uomini, donne e bambini albanesi si sono rifugiati presso le Ambasciate presenti a Tirana in cerca di asilo. Nonostante gli scontri tra il popolo e la polizia del regime, questo giorno di 30 anni fa viene ricordato da molti albanesi come un giorno di speranza e di salvezza.

L’Ambasciatore 🇼đŸ‡č Bucci: “l’Italia Ăš stata, Ăš e sarĂ  sempre una seconda casa per i cittadini albanesi. Ora come allora sentiamo il bisogno di stare vicini al popolo albanese”!