Home Approccio Italo Albanese VENTICINQUENNALE DELL’ISTITUZIONE DEL NUCLEO DI FRONTIERA MARITTIMA

VENTICINQUENNALE DELL’ISTITUZIONE DEL NUCLEO DI FRONTIERA MARITTIMA

🇮🇹Il prossimo 9 novembre è atteso in Albania il Generale Giuseppe Zafarana, Comandante Generale della Guardia di Finanza, per celebrare il 25° anniversario dell’istituzione del Nucleo di Frontiera Marittima. 

La cerimonia si celebrerà alle 16.30 a Durazzo, a seguito della consegna di una onorificenza da parte del Primo Ministro Edi Rama al Comandante Generale. Dopo gli alzabandiera nazionaliaccompagnati dai rispettivi inni, sarà svelata una targa commemorativa dell’evento e verrà presentato un breve docu-film che ripercorrerà i momenti salienti della cooperazione tra la Guardia di Finanza e la Polizia di confine. Saranno presenti anche l’Ambasciatore d’Italia in Albania, Fabrizio Bucci, e le massime Autorità albanesi. 

Al termine della cerimonia, sarà possibile effettuare una visita a bordo del P.04 “Osum”, nuovo Pattugliatore Multiruolo del Corpo, che costituisce lo stato dell’arte nelle attività di law enforcementin mare e sarà ormeggiato per l’occasione presso la banchina 4 del porto di Durazzo.

I media interessati potranno recarsi il 9 novembre alle ore 16.30al Porto di Durazzo, presso il piazzale antistante la caserma della Polizia di Frontiera Marittima (“kufitare detare”). 

Eventuali interviste al Comandante Zafarana e/o visite al Pattugliatore “Osum” dovranno essere previamente richieste. 🇮🇹

🇦🇱25-VJETORI I KRIJIMIT TË NJËSISË SE KUFIRIT DETAR

Durrës9 nëntor 2022, ora 16.30 

Më datë 9 nëntor, në kuadër të kremtimeve me rastin e 25vjetorittë krijimit të Njësisë së Kufirit Detar, vjen në ShqipëriGjenerali Giuseppe Zafarana, Komandant i Përgjithshëm i Guardia di Finanza-s.

Ceremonia do të zhvillohet në Durrës, në orën 16.30, në vijim tëdhënies së një medaljeje, nga Kryeministri Edi Rama, Komandantit të Përgjithshëm të Guardia di Finanza-s. Ngritja eflamujve kombëtarë, shoqëruar nga himnet përkatës, do të pasohet nga zbulimi i një pllake përkujtimore si dhe shfaqja e një filmidokumentar të shkurtër mbi momentet më të spikatura të bashkëpunimit ndërmjet Guardia di Finanza-s dhe Policisë Kufitare. Në ceremoni do të jenë të pranishëm Ambasadori i Italisë në Shqipëri, Fabrizio Bucci, si dhe Autoritetet më të larta të Shtetit shqiptar.

Në mbyllje të ceremonisë do të mund të vizitohet Anija P.04 “Osum”, anije e re patrullimi multifunksionale e Guardia di Finanza-s, mjet me teknologji të përparuar që përdoret nëushtrimin e veprimtarive në det në mbrojtje të ligjit e që, me këtërast, do të ankorohet në bankinën 4 të Portit Durrës

Përfaqësuesit e mediave të interesuara mund të paraqiten, në datën 9 nëntor në orën 16.30, në Portin e Durrësit, pranë stacionit të Policisë Kufitare Detare. 

Kërkesa për kryerjen e një interviste me Komandantin Zafaranadhe/ose për të vizituar Anijen “Osum”, duhet të dërgohetparaprakisht 🇦🇱

Share: