Home Gjeo-Ekonomia 176 vota pro/ Parlamenti grek miraton projektligjin për martesat e personave me...

176 vota pro/ Parlamenti grek miraton projektligjin për martesat e personave me të njëjtën gjini

Pak para orës 23:00 të së enjtes mbrëma ka përfunduar diskutimi i projektligjit për çiftet e të njëjtit seks në seancën plenare të Kuvendit. Projektligji u miratua me mazhorancë me 176 “Po”, 76 “Jo”, 46 abstenime dhe dy “abstenim”.

Ish-kryeministri Antonis Samaras reagoi ashpër kundër projektligjit, duke theksuar se martesa e çifteve të të njëjtit seks nuk është një e drejtë njerëzore dhe paralajmëroi se është e hapur rruga për heqjen gjyqësore të termave “mëmë” dhe “atësi”.
“Një ditë gëzimi për çdo qytetar demokrat, pasi hiqet një tjetër pengesë. Sonte projektligji do të jetë ligji i shtetit,” tha kryeministri Kyriakos Mitsotakis.

360grade.al

Share: