Home Gjeo-Ekonomia Një copë picë ndihmon në ndërtimin e urës së shkëmbimeve Kinë-Itali

Një copë picë ndihmon në ndërtimin e urës së shkëmbimeve Kinë-Itali

Foto cover nga VCG

Me afrimin e kohës së drekës, një dyqan picash me emrin “Call Me Pizza” në Nanning, kryeqendra e rajonit autonom Guangxi Zhuang të Kinës jugore, ka një numër të shumtë klientësh dhe dërgesash.

Përgatitja dhe pjekja janë ndër detyrat kryesore pasi pronari i dyqanit, Maurice, dhe gruaja e tij e gjejnë veten të zënë duke bërë pica italiane.  Italiani Maurice, nga Roma, jeton në Kinë për gati një dekadë. Ai u ftua në Nanning nga miqtë kinezë thjesht rastësisht. Më vonë, kur takoi gruan e tij në Nanning, Maurice vendosi të vendoset atje.

“E nisa rastësisht biznesin tim në Kinë. Sa herë që organizoja një festë, miqtë e mi e adhuronin picën që përgatisja dhe më inkurajonin të hapja një biznes. Besimi dhe shtysa e tyre më dhanë nxitje të hapja një dyqan picash”,- tha ai.

Guangxi, ku jeton Maurice, ka një marrëdhënie të mirë me Italinë. Në vitin 2017, Nanning dhe Crema e Italisë vendosën marrëdhënie për t’u bërë qytete simotra dhe të dyja palët kanë zhvilluar një bashkëpunim të gjerë në fusha të ndryshme.

Foto nga VCG

Duke u mbështetur në platformën e Ekspozitës Kinë-ASEAN, shkëmbimet dypalëshe midis Guangxi dhe Italisë janë bërë gjithnjë e më të ngushta.

“Kam qenë dëshmitar i shkëmbimeve gjithnjë e më të ngushta kulturore, ekonomike dhe tregtare midis Kinës dhe Italisë që nga ardhja ime në Kinë, e cila hodhi një themel për besimin tim në fillimin e një biznesi”,- tha Maurice.

Ai beson se popullsia e madhe e Kinës dhe vitaliteti i fortë i konsumit kombinohen për të krijuar perspektiva të mira sipërmarrëse për industrinë e hotelierisë.

Pas përpjekjeve duke përfshirë kërkimin e tregut, përzgjedhjen e dyqaneve dhe publicitetin e produktit, Maurice dhe gruaja e tij realizuan projektin e tyre dhe hapën “Call Me Pizza”.

“Mendoj se emri është interesant, i thjeshtë dhe i lehtë për t’u mbajtur mend nga konsumatorët”,- tha Maurice. Megjithatë, në fillim ata morën me qira një dyqan të vogël dhe vetëm disa njerëz vinin në dyqan çdo ditë. Maurice e kishte të vështirë të mbijetonte në atë fazë.

“Më pas gjetëm një mënyrë për të prezantuar produktet tona përmes mediave sociale”, tha Maurice. Ai dhe gruaja e tij zgjodhën të reklamojnë produktet e tyre në platformat sociale në internet si “Xiaohongshu”, ose “Little Red Book”, i cili është shumë i popullarizuar në mesin e të rinjve në Kinë, duke tërhequr shumë konsumatorë në dyqan, ndërsa disa konsumatorë online rekomanduan gjithashtu dyqanin për më shumë potencial.

“Për të zgjeruar për më mirë ndikimin tonë, ne kemi hyrë edhe në platformat e dërgesave të ushqimit në internet. Tani, ka gjithnjë e më shumë klientë, turistë të huaj dhe miq kinezë, në dyqanin tonë. Sa herë që shoh fytyra të reja dhe të vjetra, ndihem i lumtur”,- tha Maurice.

Nanning (Foto nga VCG)

Me grupet e konsumatorëve duke u bërë vazhdimisht më të larmishëm, Maurice vazhdimisht rinovon stilet dhe kategoritë në bazë të picave tradicionale të stilit romak.

“Shumë klientë kinezë pëlqejnë shijen e durianit ose të Orleansit. Pas hulumtimit të tregut, ne kemi shpikur picën durian dhe picën Orleans në bazë të ruajtjes së traditës dhe tani biznesi ynë po lulëzon”,- tha ai.

“Dikur studioja në Itali dhe tani mund të ha pica të stilit italian në Nanning. Kjo më bën të ndihem shumë pranë Italisë. Tani njerëzit mund të shijojnë shijen ekzotike pa shkuar jashtë vendit”,- tha Li Han, një klient.

“Pica është bërë një lidhje, e cila mund të më mundësojë të bëj shumë miq kinezë dhe të huaj. Nëpërmjet dyqanit të picave, më shumë miq kinezë dinë për Italinë dhe unë gjithashtu mësoj më shumë për kulturën kineze”,- tha Maurice.

Maurice beson se kultura ushqimore është mënyra më e mirë që njerëzit të njohin një vend. Ai shpreson se mund ta zgjerojë dyqanin në të ardhmen, kështu që ai mund të prezantojë më shumë kulturë italiane për konsumatorët kinezë./Artikulli dhe fotot janë ofruar nga CRI.CN

Share: