Home I pakategorizuar Kush dënohet per një vetëvrasje ?

Kush dënohet per një vetëvrasje ?

Nga Ornela Prifti

Viti 2016 – a nuk qenka aspak vit i begatise, lumturise, apo paqes per Shqiperine tone. Sapo shenoi startimin si vit kalendarik ai filloi me vrasje, aksidente rrugore, permbytje te banesave ne shqiperi .

Eshte viti i pare qe shenon në kaq pak dite e kaq shume humbje njerezore apo materilale. Disa nga shpejtesia e nje automjeti, disa nga nje moral i tejshkuar, disa nga nje semundje psikologjike e shume perhapur kohet e fundit siç është drepresioni apo stresi I akumuluar prej shumë kohësh.

Ndoshta nuk eshte per tu nenvijezuar, po gjithmone kemi rastisur ne probleme apo konflikte banale e prej ketyre kemi degjuar edhe vrasje te nje apo disa personave apo, edhe vetëvrasjet e grup moshave të ndryshme .

Kjo mënyrë e largimit nga jeta është shendërruar nje ndër menyrat më të lehta dhe më të shpejtë e “zgjidhjes”‘ se problemeve! Aq sa pak nga pak, po shnderrohet ne te perditshmen tone .

Para se të përfundonte 2015-a një studente u hodh nga hyrja e nje pallati duke e lene enigmatike arsyet që e cuan drejt këtij vendimi. Ajo para 25 ”“ ditësh u shua nga jeta dhe pse kjo ndoshta ishte deshira e saj po kundër ligjit të natyrës .

Sot një tjetër 40-vjecare u vetëvra shkaqet që e shtynë këtë 40-vjecare të vritej ende janë të panjohura për Median e per organet përkatëse të zbulimit së kësaj ngjarje

Disa thonë prej depresionit që ajo kishte kaluar disa kohë më parë. Po e njënjta arsye u tha edhe për Klean vajza që u hodh nga pallati I saj. E në të njënjtën mënyrë u vetëvra edhe 40-vjecarja para pak oresh në qytetin e Durrësit .

E keto vrasje te ndodhin vetem brenda 20 – diteve . A jane pasojat e 2015-s qe lame pas duke na i trasheguar edhe ne 2016-n apo, fajtori gjendet diku tjeter ?

Kriza e renduar ekonomike që sa vjen dhe me shumë po varfërohemi ne shqiptarët e kjo gje po shenon nje tjetër “faqe te zeze” te Shqiperise, ate te vetevrasjes!

Gjendja e tensionuar politike dhe shpresa për një jetë po shuhet ne vendin tonë dhe ky zhvillim po I con shqiptarët drejt nje sëmundje që vështirë të kurohet, siç është ajo e depresionit apo e stresit .

Nga historia shqiptare nuk ka te dhena qe shqipëtaret të kenë vuajtur kaq shume nga depressioni apo stresi! Ai po shfaqet tani aq më tepër te grup moshat e reja që po I marrin jeten vetvetes!

Per këto vetevrasje me dëshirë, pa dëshirë, kush dënohet? Një njeri I caktuar, një shoqeri, apo një organ kompetent ne këtë fushë ?! Apo askushi ?!

Ndodhi një vrasje njerëzore apo nje vetevrasje pak rëndësi ka tani, nese do vihen pikat mbi “I” dhe të merren masa për atë cfarë po ndodh!? Se ekziston një arsye-shkak se përse cdo ditë shqiptarët po vetëriten dita ”“ditës dhe moshat më të reja të saj!

Share: