Home KRYESORE Kryeministri Grek vizite ne Iran

Kryeministri Grek vizite ne Iran

Lideri i Revolucionit Islamik Ajetullah Sejjid Ali Hamenei gjatë një takimi me kryeministrin grek Aleksis Tciprasom tha se “Evropa në krahasim me të kaluarën kritikon se ajo  nuk ka një qëndrim të pavarur në lidhje me Shtetet e Bashkuara dhe evropianët kanë nevojë për të korrigjuar pikën e tyre të dobët.”

Ndërsa Kryeministri Aleksi i tha fjalë komplimentuese Ajatullah Hameneit se : ” Ju jeni  lider i një kombi të madh dhe krenar, i cili luajti një rol vendimtar në historinë dhe idealet  e mbrojtjes  dhe pavarësinë e saj ”

Duke treguar të kaluarën e historisë kulturore dhe civilizuese të Iranit dhe Greqisë, ajetullah Hamenei  gjatë takimit me kryeministrin grek, kujton: ” Kjo vizitë mund të jetë një fillim i mirë për një rritje në raportin e shkëmbimeve të shtetit dhe bashkëpunimit afatgjatë mes dy vendeve. ”

Ajetullah Hamenei në lidhje me deklaratën e  kryeministrit grek në lidhje me krizën në Siri, gjithashtu ka thënë: ” Terrorizmi është një sëmundje  ngjitëse  dhe shumë e  rrezikshme, dhe nëse të seriozisht e kundërshtojmë, kjo  mund të jetë një mundësi për ta kontrolluar, por për fat të keq,  disa në mënyrë të drejtpërdrejtë ose fshehtas i ndihmojnë këto lëvizjet terroriste ” .

Ai duke iu  referuar  një pike të përbashkët dhe të njëjtë të politikës iraniane dhe greke, tha: ” qeveria greke ka një politikë të pavarur, dhe shpresohet se do të përballojë sfidat ekonomike, dhe vizita e delegacionit grek në Teheran do të jetë një bazë e mirë për forcimin e interesit  të të dy vendeve

Share: