Home KRYESORE Ambasada USA: Mbeshtetje qe politika te pastrohet

Ambasada USA: Mbeshtetje qe politika te pastrohet

Ambasada USA ne Tirane ben me dije se ofron Mbështetje për Zbatimin e Ligjit për Dekriminalizimin ne administrate dhe politike. Ja cfare thote njoftimi i ambasades ne shqip dhe anglisht:

Sot, ekspertë teknikë nga Shtetet e Bashkuara bënë një prezantim në parlamentin shqiptar mbi praktikat më të suksesshme në SHBA për hetimin e të kaluarës së zyrtarëve në qeverisje dhe udhëheqësve politikë. Prezantimi u organizua nga Ambasada e SHBA, në mbështetje të përpjekjeve të Shqipërisë për të zbatuar ligjin e dekriminalizimit të miratuar së fundi. Ambasada mirëpret përpjekjet e parlamentit për të zhvilluar më tej aktet nënligjore të këtij ligji të rëndësishëm, dhe mbështet me forcë zbatimin e plotë të ligjit për dekriminalizimin.

Support for Implementation of Decriminalization Law

Technical experts from the United States delivered a presentation today at the Albanian parliament on U.S. best practices for investigating the backgrounds of government officials and political leaders. The presentation was organized by the U.S. Embassy in support of Albania’s efforts to implement the recently passed decriminalization law. The Embassy welcomes the efforts of parliament to develop bylaws for this important law, and strongly supports the full implementation of the decriminalization law.

Share: