Home KRYESORE Trotuari zhduk këtë mrekulli arkeologjike në Durrës

Trotuari zhduk këtë mrekulli arkeologjike në Durrës

Nga Lira Miraj

“Mozaiku me motive marine, që datohet në shek. I p. Kr., u zbulua në vitin 1947 gjatë disa punimeve për infrastrukturën e qytetit dhe gërmimet u kryen nga Vangjel Toçi. Mozaiku u gërmua në tërësinë e tij në 50 m2. Mozaku u rizbulua dhe u dokumentua ne vizatim te detajuar, në fund të viteve ’80 e fillim të viteve ’90, nga Moikom Zeqo dhe gjatë kësaj rihapje u morën masa për mbulimin e tij me masa mbrojtjeje”, shkruan arkeologia Lida Miraj, ndërsa pyet “Po sot? Mozaiku është akoma aty, ndën një trotuar dhe pret që të rihapet, për të treguar trashëgiminë e pasur kulturore të Durrësit, si një nga qendrat më të rëndësishme të Mesdheut!”

Shenim: Sipas Miraj, një mozaik brilant, një nga zbulimet më të mrekullueshme në fushën e mozaikëve në Mesdhe, është ‘zhdukur’ nga trotuari në Durrës…

Share: