Home KRYESORE Edhe Feja eshte element i demokracise…!

Edhe Feja eshte element i demokracise…!

Ne demokracite e zhvilluara premtimet mirepriten e vleresohet me vote zbatimi apo moszbatimi i tyre. Mungesa e memories kolektive kundrejt premtimeve te shumta te politikes nuk eshte faj i KMSH`se.

Ne lidhje me arsimin fetar ne shkolla jane bere dhe seanca degjimore parlamentare(2012) ku kane marre pjese dhe perfaqesues te komuniteteve fetare. Gjithashtu eshte diskutuar dhe modeli amerikan i chaplain, ku ne institucione shteterore ka predikues qe permbushin nevojat shpirterore te ushtareve, studenteve etj.

A eshte thjesht shashke,
a eshte gol ndaj forcave te tjera politike,
a eshte perpjekje per te mbledh vota,
a eshte pare si zgjidhje e problemeve te medha qe ka rinia e sotme,
a ka ndonje prapaskene apo jo, jane te gjitha diskutime qe mund te behen. Por asnje nga keto, per mendimin tim, nuk eshte arsye e forte per te mos u perpjekur serjozisht per ta zbatuar kete projekt.

Maqedonia ka vite qe e zbaton me projekt pilot. Mund te ndiqet e njejta ne Shqiperi. Te provohet lokalisht. Sikur vec vlerat universale te fese islame te mesoheshin do ishte gjigande. Sikur dhjete urdheresat te mesohen do mjaftonin.

Pastaj kjo eshte demokracia; te ofrohet, ndac e merr ndac jo 🙂

Share: