Home KRYESORE Britania thellesisht e ndare mori sot ndoshta Vendimin me Tragjik ne Historine...

Britania thellesisht e ndare mori sot ndoshta Vendimin me Tragjik ne Historine e saj.

Nga Tritan Shehu

Nje dite “ERRET” dita e sotme,vecanerisht kjo per Britanine, por edhe per BE, per te gjthe Europen.

Askush nuk mund te parashikoje se cilat do te jene pasojat negative te ketij rezultati, per sa kohe e si do te tejkalohen ato (pozitive midis tyre nuk ka)!

A DO TE SHOQEROHET KJO ME NJE TENDENCE NE RRITJE DEZINTEGRIMI TE BE?

KY DO TE ISHTE ZHVILLIMI ME KATASTROFAL, POR DHE I MUNDESHEM KY NE KETE PERIUDHE “TE CMENDUR “, QE PO JETOJME.

Ka dhe nje mundesi tjeter optimiste:

QE EUROPA KONTINENTALE TASHME TE BEHET ME UNIKE, PERBALLE DOMOSDOSHMERISE SE MBIJETESES, ME ME PAK NDARJE PAS DALJES BRITANIKE.

Ne kete rrugetim roli i Gjermanise do forcohet, ndoshta si premisa aktuale me e forte per te nesermen.

Pa dyshim Gjermania do te kete nevoje me shume vecanerisht per nje France e Itali stabile ne krah.

BALLKANI PERENDIMOR, SHQIPERIA, SHQIPTARET JANE REALISHT TE KERCENUAR NGA PAQARTESITE E TE NESERMES.
Dobesimi i metejshem i BE do te kishte pasoja negative te pa parashikuara per ne.

NE OBSIONIN E MUNDESHEM TE FORCIMIT TE KOHEZIONIT TE EUROPES KONTINENTALE, POZICIONI I HAPESIRES SONE MUND TE FORCOHET NDAJ BE-se DHE PROCESI I INTEGRIMIT TONE TE SHPEJTOHET.

Ky do te ishte varianti me logjik e i dobishem per te gjithe, por jo

i sigurte ne KETO KOHERA ABSURDE QE JETOJME.
Sidoqofte per ne ka vetem nje mundesi, te vazhdojme te angazhohemi me kembengulje ne procesin tone te integrimit europian, te forcojme maredheniet me partneret tane kryesore perendimore.