Home KRYESORE Fundi i tranzicionit!

Fundi i tranzicionit!

Nga Dr. Fejzi Lila

Edhe më pak se 24 orë na ndan nga shkëputja e madhe, midis tranzicionit të pa fund me spirale e errësirë të pafund dhe të ardhmes përkrah partnerëve tanë BE dhe SHBA! E sotmja kërkon reflektim dhe kurajo, iniciativë dhe shikim nga e ardhmja! Kjo periudhë ka shembuj nga më të ndryshëm, me ulje e ngritje, papërgjegjshmëri dhe vetëdije, frikë ndaj “mendjes së kapur” dhe çlirim drejt së ardhmes!

Diferenca është e dukshme, nga kontriburi i çmuar i kryeparlamentarit Meta! Shkurt e qartë gjithpërfshirje e faktorëve të brendshëm e të jashtëm! Ekulibër dhe bashkëbisedim e bashkëvendimarrje dhe jo statuse fb ose twiter, me mesazhe përjashtuese e nënçmuese Unë mendoj se sjellja e kryeparlamentarit është sjellje e një shtetari!

Uroj të përmbyllet ky tranzicion i pafund dhe e nesërmja të na vendosë më komod në raport me kombin, qytetarët edhe me partnerët tanë ndërkombëtarë!

Share: