Home KRYESORE Me maturantet nuk mund te luhet, sepse luhet me te ardhmen e...

Me maturantet nuk mund te luhet, sepse luhet me te ardhmen e vendit

Nga Dom Gjergj Meta

Dje me erdhi nje prind qe kishte femijen maturant me rezultate te shkelqyera. Vertet kisha degjuar per kete femije qe ishte talent i vertete nga nje mesuesi im i shkolles se Mesme. Por familja eshte e varfer. Nuk kishte fituar ne shtet asnje nga deget qe kishte hedhur …

Dhe po me kerkonte mundesine per te studjuar ne nje universitet privat nese gjendej ndonje burse apo bamires (konkretisht te Universiteti Katolik).

Tani kjo puna e maturanteve duhet pare me shume kujdes, sepse nese jane te vertata thashethemet per te ndihmuar Universitetet private kjo do te thote dy gjera: varferim i metejshem i familjeve te maturanteve ose largimin e tyre ne ndonje vend europian apo edhe ne Turqi ku sigurisht paguajne me pak.

Por ka edhe me shume. Me maturantet nuk mund te luhet, sepse luhet me te ardhmen e vendit. Mos ta cojme arsimin me keq se sa eshte.

Po i shohim se sa shume jane pergatitur ata qe ne keto vite tranzicioni kane mbaruar Universitetet tona. Ose jane te paafte, ose jane te papune ose jane te korruptuar dhe bejne deme.

Share: