Home KRYESORE Per Ceshtjen Shqiptare Amerika nuk është një Individ, por një sistem

Per Ceshtjen Shqiptare Amerika nuk është një Individ, por një sistem

Nga Gavrosh levonja

Shumë shqiptarë, përfshi dhe ata që pretendojnë se e njohin politikën, simpatinë e tyre për Bill e Hillary Clinton e lidhin me fushatën e bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë, gjë që coi në largimin e forcave serbe dhe pushtetit serb në përgjithësi nga Kosova. Lidhur me këtë nuk mungojnë dhe shprehje si “…nuk harrohet ajo që ka bërë familja Clinton për Kosovën…”, “Bill Clinton I dha pavarësinë Kosovës…” ashtu sic nuk mungojnë dhe serbë të cilët e vlerësojnë negativisht, madje deri dhe armik të Serbisë.

Politika amerikane nuk është monopol I një njeriu të vetëm qoftë ky dhe presidenti. Politika amerikane për pika të ndryshme të globit ku ndrthuren interesat e saj është nje vijë e drejtë që deri në aritjen e objektivit final herë herë nevojiten disa mandate presidenciale.

Shembulli konkret në këtë drejtim është rrëzimi I komunizmit dhe shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik ose “Perandisë të së Keqes” sic e quante Ronald Reagan.

Sa për Kosovën, me të vërtetë Presidenti Clinton urdhëroi bombardimin e Serbisë, por kjo erdhi pas një serie hapash në të cilat u involvuan jo vetëm institucione të shtetit amerikan po edhe organizata, personalitete të ndryshëm, sic ishte fjala vjen William Walker që bëri publike masakrën e Recakut.

Gjithashtu, a mund të mos merret në konsideratë paralajmërimi I parardhësit të Clintonit ne Shtëpinë e Bardhë, George H. W. Bush I cili I vendosi “vijën e kuqe” Serbisë duke e paraljmëruar për pasojat fatale që do të kishte po të ndërmerrte ndonjë hap të pamenduar ndaj Kosovës.

Gjithashtu, ndërsa Clinton cliroi Kosovën, pasardhësi I ti G. W. Bush I hapi rrugë shpalljes dhe njohjes së shtetit të Kosovës

Share: