Home KRYESORE Rusia dhe SHBA tregojnë forcën e “muskujve” ushtarak njëra tjetrës

Rusia dhe SHBA tregojnë forcën e “muskujve” ushtarak njëra tjetrës

Rusia

Rusia ka kryer një stërvitje masive në bazën e Opuk në Detin e Zi. 12 mijë e 500 trupa u angazhuan në këtë stërvitje. Stërvitja e kryer në Krime vuri në lëvizje pjesëtarë nga gjithë forcat ushtarake ruse. Është e para që mbahet në gadishullin strategjik të Krimesë, i cili u aneksua në 2014. Tregimi i “muskujve” ushtarakë sipas ekspertëve është një mesazh i fortë i Rusisë për rivalin e tyre të përhershëm, SHBA-në.

SHBA

Ky është destrojeri më i madh dhe më i soÒstikuar në SHBA. Destrojeri, kostoja e të cilit është plot 4.3 miliardë dollar, pritet të bashkohet me Óotën e vendit. I quajtur Zumwalt, kjo anije nuk pikaset nga radarët. Ai është rreth 180 metra dhe peshon 15 mijë ton, ndërsa sistemi i ri i armatimit mund të shkarkojë rreth 600 raketa në shënjestra rreth 100 kilometra larg. Interesant është fakti se kapiteni i kësaj anije quhet James Kirk, njësoj si personazhi me të njëjtin emër nga seriali Star Trek.

Ushtria ruse me poshtë:

7-66

3-110

4-96

5-92

8-59

10-44

11-34

12-28

13-23

14-20

15-11

16-9

18-6

19-6

22-2

23-2

1-112

Ushtria Amerikane me poshtë:

FILE - In this March 21, 2016 file photo, Dave Cleaveland and his son, Cody, photograph the USS Zumwalt as it passes Fort Popham at the mouth of the Kennebec River in Phippsburg, Maine, as it heads to sea for final builder trials. The ship is so stealthy that the U.S. Navy resorted to putting reflective material on its halyard to make it visible to mariners during the trials. (AP Photo/Robert F. Bukaty, File)

FILE – In this March 21, 2016 file photo, Dave Cleaveland and his son, Cody, photograph the USS Zumwalt as it passes Fort Popham at the mouth of the Kennebec River in Phippsburg, Maine, as it heads to sea for final builder trials. The ship is so stealthy that the U.S. Navy resorted to putting reflective material on its halyard to make it visible to mariners during the trials. (AP Photo/Robert F. Bukaty, File)

destrojer-7

destrojer-8

destrojer-9

The first Zumwalt-class destroyer, USS Zumwalt, the largest ever built for the U.S. Navy, passes spectators at Fort Popham at the mouth of the Kennebec River in Phibbsburg, Maine, Monday, Dec. 7, 2015, in Bath, Maine. The ship is headed out to sea for the first time to undergo sea trials. (AP Photo/Robert F. Bukaty)

Share: