Home KRYESORE Amerikanët me mikroçipa në trup prej 2017-ës?!

Amerikanët me mikroçipa në trup prej 2017-ës?!

NBC ka parashikuar se çdo amerikan do të injektohet me një mikroçip në vitin 2017, në mënyrë që autoritet të mund të zbulojnë menjëherë identitetin e njerëzve.

Megjithatë, kjo teknologji ka filluar të shqetësojë shumë qytetarë amerikanë. Në disa shtete, si në Virxhinia, ka filluar një proces ligjor për të parandaluar që kjo të ndodhë.

Shumë njerëz shqetësohen se ky mikroçip, i quajtur ‘RFID’, do të pushtojë privatësinë e tyre dhe do t’i dhurojë qeverisë një fuqi për t’i gjurmuar kudo që shkojnë.

Sipas raportit të NBC, një çip i tillë tashmë është krijuar. Aktualisht, çipi është duke u testuar.

Duke injektuar këta çipa në trupin e njerëzve, qeveria amerikane do të jetë në gjendje që të gjurmojë çdo lëvizje të qytetarëve të saj. Këta çipa ua pamundësojnë njerëzve që të gënjejnë për identitetin, dhe sipas disa pretendimeve, ata janë në gjendje t’i vrasin njerëzit që nuk “nënshtrohen”.

“HR 3962 Bill” është një kopje e “HR 3200”, aty ku raportohet mundësia për të injektuar çdo qytetar amerikan me një çip të tillë./360grade.al

Share: