Home KRYESORE Rrëfimi i Edi Ramës: Momenti më delikat, kur mora vesh se djali...

Rrëfimi i Edi Ramës: Momenti më delikat, kur mora vesh se djali ishte me kancer!

Kryeministri Edi Rama ka rrëfyer një nga momentet më të vështira të jetës së tij.  I ftuar në Kongresin Ndërkombëtar të Onkologjisë që po mbahet në Tiranë, Rama ka treguar përjetimin e tij përpara 11 vitesh, kur mësoi se djali i tij, Gregori vuante nga sëmundja e kancerit.

“Unë kam pasur një përvojë personale me kancerin dhe saktësisht, 11 vite më parë, më duhej të luftoja me një realitet tej mase të keq që u krijua për mua dhe familjen time, pasi mu desh të dija që djali im ishte i sëmurë me kancer.

Dhe, mësimet që nxora nga kjo përvojë transformuese ishte e madhe në shumë aspekte. Por, një nga gjërat që mu desh të provoja në lëkurën time kishte një ndryshim të madh në atë që vetëdija bën, kur kemi të bëjmë me kancerin, një dallim që shtrihet nëpër të gjitha vendet, kur kemi të bëjmë për vendet dhe vendet nuk dallojnë duke u bazuar në atë që kanë, por më shumë në atë që dinë dhe sa më shumë të dinë aq më të mirë janë”, tha Rama.

Share: