Home I pakategorizuar Ardit Gjebrea fitoi gjyqin për intervistën me vrasësin e dënuar me burg...

Ardit Gjebrea fitoi gjyqin për intervistën me vrasësin e dënuar me burg përjetë

Ardit Gjebrea ka fituar gjyqin me familjen Canaj, e cila e paditi në lidhje me intervistën që moderator bëri me Marjan Rrokun.

Gjykata e Tiranës i ka dhënë atij të drejtë në padinë e bërë nga Faslli Canaj për “fyerje botërisht më shumë se një herë”.

Paditësi është babai i Alda Canajt, e vrarë në moshën 16 –vjeçare në vitin 2001 nga Marjan Rroku së bashku me nënën e saj, Mbarime Canaj.

Në atë kohë punonjës i SHIK –ut, Rroku i qëlloi nënë e bijë pranë pallatit të sportit “Asllan Rusi” në Tiranë.

Gjebrea e intervistoi Rrokun në burg, në Shqipëri, ku ai u ekstradua pasi u kap në SHBA me insistimin e vajzës tjetër të Faslli Canajt.
Rroku tha në intervistën që ishte pjesë e rubkriës “24 orë me…” brenda spektaklit “E diela shqiptare”, se nuk e mbante mend se çfarë kishte ndodhur.

Në kohën e intervistës ai kishte kërkuar në Gjykatën Kushtetuese rishqyrtimin e çështjes. Gjykata e rrëzoi këtë kërkesë dhe Marjan Rroku do të vuajë përfundimisht dënimin me burg përjetë. /Lapsi.al

Share: