Home KRYESORE Burrat të dhunuar nga gratë, shifra rekord për vitin 2016

Burrat të dhunuar nga gratë, shifra rekord për vitin 2016

Në një analizë që bëhet rreth dhunës në familje, edhe 3000 rastet e vitit 2016 nuk na bëjnë më përshtypje. Ajo që po bie në sy është se 900 raste, rreth 1/3 e totalit të rasteve të regjistruara, janë denoncime burrash për dhunën që kanë pësuar nga gratë.

Ky fakt është bërë i ditur nga vetë Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi. Ky i fundit u shpreh se aktualisht politikat e mbështetjes kanë qenë vetëm për gratë e dhunuara dhe jo për burrat. Sipas ministrit në rastet e dhunës ende nuk kemi kulturën të thërrasim për ndihmë psikologun apo punonjësin social.

Gjithsesi Klosi theksoi se në rastet më ekstreme, viktima të dhunës mbeten gratë./lapsi.al

Share: