Home KRYESORE Ja si u realizua fotoja “provokuese” ndaj Greqisë

Ja si u realizua fotoja “provokuese” ndaj Greqisë

Ndërsa në Athinë vazhdojnë akuzat dhe idetë mbi arsyet e realizmit të fotos së 7 ushtarëve me origjinë shqiptare dalin detaje të reja mbi ngjarjen. Gazetari Robert Goro, që punon në Athinë thotë se ka kontaktuar me një nga të afërmit e njërit prej ushtarëve.

Sipas tij, të rinjtë nuk e njihnin më herët njëri tjetrin. Ata janë takuar gjatë kryerjes së shërbimit ushtarak të detyrueshëm në Gardën e Republikës. Të rinjtë kanë bërë foton në një moment pushimi për të treguar identitetin e tyre pa pasur asnjë prapaskenë që lidhej me “Shqipërinë e madhe”.

Një prej partive ekstremiste ka thirrur një interpelancë për këtë çështje në Greqi. Sipas Goros jane 12 mije rekrute shqiptare ne rradhet e ushtrise greke.

Share: