Home KRYESORE Alban Zusi: Sistemi i sigurisë ushqimore duhet të unifikohet

Alban Zusi: Sistemi i sigurisë ushqimore duhet të unifikohet

Alban Zusi, ish zv/Ministri i Bujqësisë, në një lidhje telefonike gjatë emisionit “Versus” ka thënë që sistemi i sigurisë ushqimore në ditët e sotme është i fragmentizuar, nuk është i plotë.

Sipas tij sistemi duhet të jetë i unifikuar në një sistem të vetëm, pasi vetëm kështu mund të kemi nën kontroll të gjithë sigurinë e ushqimeve, që nga momenti i matrikullimit deri në momentin që çdo qytetar e vë në tryezë.

Kjo gjë duhet bërë, pasi AKU­ja nuk mund të futet të bëjë kontroll në thertore, këtë gjë duhet ta bëjë drejtoria veterinare dhe kështu mund të ikin shumë detaje të rëndësishme të një kontrolli të rëndësishëm, e ka mbyllur fjalën e tij ish zv/ministri.

Share: