Home KRYESORE Bibla parashikoi sulmet në Siri, dalin shkrimet që po “trembin” ekspertët

Bibla parashikoi sulmet në Siri, dalin shkrimet që po “trembin” ekspertët

Si besimtarët, por edhe jobesimtarët janë habitur së fundmi me tekstet e ndryshme që kanë dalë në lidhje me sulmet në Siti.

Vargu Isaia 17:3 nënvizon se “parashikon” fundin e  tmerrshëm të popullit sirian.

Bibla është një libër që ekziston me mijëra vjet dhe besimtarët thonë se shkrimi është real.

Studiuesit dhe ekspertët kanë folur në lidhje me gjithë këtë.

E tërë mbretëria e Sirisë do të pushojë së ekzistuari, si në qytetin e Damaskut; Përveç kësaj, qytetet veriore, të cilat janë krenaria e Izraelit, do të jenë pa mure “, thotë vargu i cituar, dhe sipas disa analistëve politikë, skenari është shumë i mundshëm.
Nëse qeveria siriane bie dhe islamistët vijnë në pushtet, siguria e Izraelit do të jetë e zhvlerësuar në mënyrë të konsiderueshme”, thotë eksperti ushtarak rus Igor Korotchenko.
Teori të tjera argumentojnë se “profecia” tashmë është përmbushur, ose të paktën pjesërisht. Konteksti e bën të qartë që qyteti bie në duart e Asirisë, Irani sot, ndërsa sot këto dy vende janë aleatë besnikë, shpjegon Robert Mulholland, profesor në pension i Asbury Theological Seminary, SHBA
Situata në Siri është përshkruar në vargjet e Isaia dhe mund të jetë diçka që ne po shohim tani”, thotë Pastori Gary Cristofaro, edhe pse ai pranon se ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm, sepse nuk mund të interpretojmë tekste biblike fjalë për fjalë.

“Siria do të pushtojë së ekzistuari”, a është kjo profecia e luftës në atë vend?

Share: