Home QASJE POLITIKE Shpërthen Petrit Vasili: Rama – Basha, marrëveshje për te ndare drejtoritë.

Shpërthen Petrit Vasili: Rama – Basha, marrëveshje për te ndare drejtoritë.

Vasili: Në paketë McAllister ka pasur një përcaktim që monitorimi për policinë do të ishte i plotë, pasi edhe opozita e ka vënë në dukje këtë gjë prej kohësh, kjo që shoh tani në marveshje, është një qëndrim jo në intensitetin e duhur për monitorimin ndaj drogës. Këtu ka një rezervë, pasi paketa tregonte përfshirjen e amerikanëve dhe evropianeve. Për mua, marrëveshja ishte kompromis teknik dhe jo politik, paketa impononte një zgjidhje për standartin e zgjedhjeve, për drogën dhe për dekriminalizimin.
Vasili: Çdo marrëveshje e rëndësishme politike, do të kishte nevojë edhe për një shpjegim politik, pasi ne e kemi mbështetur paketën McAllister. Duam shpjegime pse u braktis paketa “McAllister” dhe kush ishte garanti i cili mori përsipër të arrihej kjo marrëveshje.
Rakipi: Z. Vasili, a ju njoftuan për shkarkimin si Ministër?
Vasili: Nuk kam pasur asnjë komunikim deri tani.
Vasili:marveshja per ndarje drejtorishe, ishte pazar, ketu u ndane ndermarje, prandaj eshte marveshje e forte, ironizoi Petrit Vasili .
Baze: PD, prej sot është pjesë e qeverisë, bashkë me PS. PD ka shumicën në qeveri e dyta është LSI, dhe e treta PS./Te Paekspozuarit
Share: