Home KRYESORE Përdorimi i celularëve gjatë shtatzënisë shkakton probleme tek fëmija

Përdorimi i celularëve gjatë shtatzënisë shkakton probleme tek fëmija

Sipas një studimi të realizuar në analizën e të dhëna për më shumë se 80.000 nëna-fëmijë në Danimarkë, Spanjë, Norvegji, Holandë dhe Korea, u konstatuan prova të qëndrueshme të rritjes së rrezikut të sjelljeve dhe problemeve, veçanërisht hiperaktivitetit të shtuar tek fëmijët e moshave 5-7 vjet.

Nënat të cilët raportuan të kenë pasur të paktën katër thirrje në ditë, ose një telefonatë më shumë se një orë, 28% ishin gjasat që fëmija te jetë hiperaktiv. Të dhënat shtrihen në një shumëllojshmëri të periudhave kohore nga viti 1996 deri 2011.

Vetëm në grupet më të hershme, në Danimarkë duke filluar nga viti 1996, ka pasur mjaft gra që kurrë nuk kanë përdorur një telefon celular. Por bebet e nënave që kurrë nuk përdorur telefonat celularë, kishin nivele më të ulëta të problemeve apo sjelljeve emocionale, sipas një raporti të mjedisit ndërkombëtar.

Dr. Robin Hansen, një pediatër dhe profesor në Universitetin e Kalifornisë, këshillon prindërit që t’i kufizojnë përdorimin e telefonatave./360grade.al

Share: