Home KRYESORE Zgjimi i Enver Simakut

Zgjimi i Enver Simakut

Çfarë panë ata? Çfarë menduan ata? Çfare apo kë zgjuan ata?

18 vjet kanë kaluar nga masakra në Kishën e Mesopotamit. 18 vjet pa Anxhelen, të vrarë gjatë një proteste të përgjakshme. 18 vjet që imazhet e vjetëruara dhe të mistershme të materialit video të ngelur që vazhdojnë të turbullojnë mendjen e Zhylienit çdo natë. Nata e 27 shkurtit 1997, ishte pikënisja e revoltave ndaj falimentimit të Skemave Piramidale në Vlorë, dhe bëri që Shqiperia të hynte në vëmendjen mediatike botërore për disa ditë. Por Vlora ndodhej 180 kilometra larg Kishës së Mesopotamit. Arësyeja se çfare ndodhi aty ishte ndryshe nga ajo që mendohej. Çfarë ndodhi atë natë? Përse? Sot pas 18 vjetësh Zhylien rikthehet në Shqipëri pa mbështetjen e ndonjë kanali televiziv, por i veshur me këmbënguljen për të zbuluar dhe kuptuar vdekjen e gruas së tij Anxhela. Me ndihmën e bashkëpunëtorëve të vjetër shqiptarë ai do të mundohet të deshifrojë regjistrime të vjetra zanore të policisë dhe bestytnive popullore. Derisa frika dhe hamëndjet të rizgjojnë terrorin përsëri.

Aktorët

Julien J. Blaschke

Tinka Kurti

Margarita Xhepa

Viktor Zhusti

Laert Vasili

Ema Andrea

Lulzim Guhelli

Mariana Talpalaru

Grupi Realizues

Marco Lledó Escartín – Regjisor dhe Skenarist

Clara Ruipérez de Azcárate – Producent Ekzekutiv

José V. Lledó – Producent Ekzekutiv

Elsa Bakshevani – Producent I Asociuar

María Santolaria – Drejtor Fotografie

Pau Colomina – Piktor

Sergi Dies – Montazhier

Manu Ortega – Kompozitor

 

Technical spechs

100 minutes / Color / 1:85 / Spain 2017

ZGJIMI I ENVER SIMUAKUT

Share: