Home KRYESORE Producenti i Kinostodios Shqipëria Re, ka qenë Komiteti Qendror i Partisë

Producenti i Kinostodios Shqipëria Re, ka qenë Komiteti Qendror i Partisë

Nga Ilir Demalia

Çetë e vogël

Producenti i Kinostodios Shqipëria Re, ka qenë Komiteti Qendror i Partisë, dhe jo vetëm për filmin por për gjithë artin dhe letërsinë e prodhuar gjatë regjimit komunist në shërbim të regjimit dhe vetëm regjimit.

Diskutimet sot rreth artit dhe letërsisë gjatë regjimit dhe vlerave të këtij arti si fallsifikim edhe i historisë, nuk janë gjë tjetër, vetëm se, ajo çka ne nuk kemi mundur të krijojmë vlera në art në postkomunizëm. Vazhdojmë Realizmin Demo(n)kratik si vazhdimsi e Socrealizmit si dy anë të një medalje po me të njëjtët aktore.

Një letër e shokut Seit Bushati dërguar shokut Ramiz Alia rreth vërejtjeve për filmin “Çetë e vogël” për Heronjt e Vigut.

Nesërletra e shokut Manush Myftiu rreth letrës Kadarese me porosinë që shoku Ismail të niset në Paris.