Home KRYESORE “Tërbon” moti/ Gati për këtë që vjen nesër, në këto zona?

“Tërbon” moti/ Gati për këtë që vjen nesër, në këto zona?

Gjatë ditës së sotme Shqipëria është pushtuar nga stuhi dhe shira. Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit bëri me dije se, sot pasdite priten reshje në të gjithë territorin, që do të vazhdojnë (me ndërprerje) edhe gjatë ditës së nesërme, kryesisht paradite.

Në zota të kufizuara, shirat do të jenë intensitet në formë shtrëngate me rrufe, breshër (me dimensione të mëdha) dhe erë momentale të fortë.

Intensiteti i lartë i reshjeve mund të krijojë probleme të kufizuara në rrjetin e kanalizimeve në zonat urbane që mund të shkaktojnë përmbytje, paralajmëron Instituti i Gjeoshkencave.

Share: