Home KRYESORE Vdekja e Adelajdës, gazetarja e njohur me një reagim të fortë: Dje...

Vdekja e Adelajdës, gazetarja e njohur me një reagim të fortë: Dje Facebook-u hyri dhunshëm në ditën time

Pas të gjithë reagimeve të ndjera dje për vdekjen e parakohshme të Adelajdës, gazetarja e njohur Beti Njuma vjen me një përjetim ndryshe. Duke shprehur keqardhjen për humbjen në moshë të re të gazetares, ajo nuk lë pa përmendur edhe rolin negativ që kanë rrjetet sociale në të tilla situata.

Statusi i plotë:

Pas një dite të kaluar në mal, në paqe me veten dhe natyrën, e ku telefonin e kisha hapur veçse për ndonjë mesazh, buzë mbrëmjes hap facebookun, dhe lexoj atë që mund të cilësohet ngjarja e ditës, vdekjen e parakohshme e të hidhur të Adelajdës. Përveç empatisë së zakonshme për humbjen e një vajze të re, një kolegeje dhe në fund të fundit një qenieje njerezore, befas u përballa me një dhimbje që vërshonte nga të katër anët. Mesazhe pa fund trishtimi, brenge, lamtumire e keqardhjeje më rrëmbyen duke më pushtuar me një ndjesi me të cilën s’kisha asnjë lidhje. Adela nuk ishte as shoqja e as e njohura ime, por ja që uragani facebook më mbërtheu padashur në një vorbull dhimbjeje ndaj së cilës nuk mund të jesh indiferente e domosdo solidarizohesh.

E urreva facebookun sepse hyri dhunshëm në ditën time, në jetën time e më bëri të ndjehem e brishtë dhe e pambrojtur në këtë dhimbje të shumëfishuar.

E urreva facebookun për pushtetin e pakufishëm që ka fituar mbi të gjithë ne duke përhapur të mirën apo të keqen me një lehtësi të papërballueshme edhe kur të dyja këto duhet t’u përkasin veç të zotëve të tyre.

E urreva facebookun sepse e ka mekanizuar dhe artificializuar dhimbjen me përjetime që fabrikohen sa hap e mbyll sytë me një klik e bëhen dhunshëm edhe personale ndonëse mund të jesh krejt i huaj ndaj ngjarjes.

Dhe si të gjitha gjërat që urrehen, mendova se nuk do të jetë e largët dita kur do ta braktis perandorinë e dhimbjes komunitare.

Them se ka ardhur koha që gëzimet të jenë vetëm të miat, dhimbjet gjithashtu, vetëm të miat, jeta vetëm e imja!

Siç shkruante para do kohe prof Gilman Bakalli, facebooku është tundimi permanent i humbjes së kontrollit. Tinëzisht, por në mënyrë efikase ama! Ndoshta ka ardhur koha të gjejmë kontrollin e humbur. E po qemë të zotët edhe ta rifitojmë atë!

Share: